Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων για εργασία

Διαφήμιση

Να είστε προετοιμασμένοι

Για να πάρετε την τέλεια συνέντευξη για δουλειά σε μια συγκεκριμένη εταιρεία, πρέπει πρώτα να εξετάσετε τους στόχους της καριέρας σας, τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες, τις επικοινωνιακές δεξιότητες και πολλά άλλα πράγματα πριν, κατά τη διάρκεια και ακόμη και μετά την ίδια τη συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, θα πρέπει να απαντήσετε σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να σας θέσουν οι εργοδότες.

Οι εργοδότες αναζητούν άτομα που ενδιαφέρονται για αυτό που έχουν να προσφέρουν. Επιπλέον, μπορεί να τους δείξετε ότι είστε πρόθυμοι να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία τους και να προβληματιστείτε σχετικά με την κουλτούρα τους και τα όσα προσφέρει η εταιρεία. Επομένως, είναι σημαντικό να θυμάστε να κρατάτε σημειώσεις, να ακούτε προσεκτικά και να κάνετε πολλές ερωτήσεις.

Συγκεντρώσαμε διάφορες συμβουλές για πρακτικούς τρόπους παρουσίασης του εαυτού σας σε μια συνέντευξη για δουλειά, ώστε να δείξετε στους εργοδότες ότι είστε ο καλύτερος υποψήφιος για τη θέση εργασίας.

Διαφήμιση

Κατάλογος ελέγχου

Αν αναρωτιέστε τι να θυμάστε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας, φροντίστε να επανεξετάσετε τον κατάλογο ελέγχου σας, καθώς θα σας είναι χρήσιμο να τον θυμάστε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εργασίας. Ένας κατάλογος ελέγχου σχετικά με την εργασία μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τη θέση που θέλετε.

Οι ερωτήσεις του υπεύθυνου της συνέντευξης αποσκοπούν στην εξεύρεση των απαντήσεων που θα βοηθήσουν την εταιρεία να αποφασίσει αν ο υποψήφιος αξίζει να προσληφθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Όταν σας κάνουν μια ερώτηση, σκεφτείτε για λίγα δευτερόλεπτα τι θέλετε να πείτε. Η απάντησή σας θα πρέπει να συσχετίζει τα δυνατά σημεία, τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας με τις ανάγκες της εταιρείας.

Όταν απαντάτε σε ερωτήσεις, μιλήστε καθαρά και με αυτοπεποίθηση. Η απάντησή σας θα πρέπει να είναι σύντομη, περιεκτική και σαφώς διατυπωμένη.

Δώστε συγκεκριμένα παραδείγματα όπου είναι δυνατόν. Μιλήστε μας για τις προηγούμενες επιδόσεις σας σε σχέση με τις δεξιότητες που αναζητά η εταιρεία.

Η τήρηση σημειώσεων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι μια απαραίτητη δεξιότητα. Όχι μόνο δείχνει το ενδιαφέρον σας για τη δουλειά, αλλά και την ικανότητά σας να επικεντρώνεστε στην εργασία που έχετε αναλάβει. Αλλά αποφύγετε να γράφετε τα πάντα, επειδή νομίζετε ότι μπορεί να ξεχάσετε κάτι.

Να θυμάστε ότι η συζήτηση είναι αμφίδρομη. Πρέπει επίσης να κάνετε ερωτήσεις για να πάει καλά η συζήτηση.

Συνεντεύξεις εργασίας

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερες τεχνικές για μια επιτυχημένη συνέντευξη για δουλειά.

Διαφήμιση

Συμβουλές συνέντευξης εργασίας

Βρείτε περισσότερες συμβουλές, ερωτήσεις και απαντήσεις για τη συνέντευξη εργασίας σας