Τι είναι το onboarding;

Τι είναι το onboarding;

Onboarding – τι είναι; Όταν ένας νέος εργαζόμενος εντάσσεται σε μια εταιρεία, η διαδικασία της εισαγωγής παίζει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση μιας ομαλής μετάβασης. Η εισαγωγή ενός νέου υπαλλήλου πρέπει να είναι απρόσκοπτη και αξέχαστη. Διαφορετικά, ο νέος υπάλληλος μπορεί να αισθανθεί σύγχυση και άβολα. Είναι σημαντικό η διαδικασία εισαγωγής να είναι καλά δομημένη ώστε να διασφαλίζεται ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται άνετα και είναι παραγωγικοί. Για να βοηθήσετε τον νέο σας υπάλληλο να ξεκινήσει, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια προσωπική συνάντηση με τον νέο υπάλληλο κάθε μία ή δύο εβδομάδες. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες του εργαζομένου και να απαντά σε τυχόν απορίες σχετικά με τον ρόλο του.

Η ένταξη των νέων υπαλλήλων εξασφαλίζει ότι οι νέοι υπάλληλοι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και εκτιμημένοι.

Διαφήμιση

Ο προσανατολισμός είναι η δεύτερη φάση της προσαρμογής. Ο προσανατολισμός βοηθά τους νέους εργαζόμενους να κατανοήσουν πώς λειτουργεί ο οργανισμός και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι συχνά δεν γνωρίζουν πολλούς ανθρώπους στον οργανισμό και έχουν περιορισμένες γνώσεις για τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων. Είναι σημαντικό να τους δώσετε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής και των στόχων της. Η δεύτερη φάση θα πρέπει να περιοριστεί σε μια εβδομάδα περίπου, καθώς οι περισσότεροι νέοι υπάλληλοι ανυπομονούν να ξεκινήσουν.

Η εισαγωγή νέων υπαλλήλων εξασφαλίζει ότι οι νέοι υπάλληλοι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και ότι τους εκτιμούν. Εάν η διαδικασία εισαγωγής δεν είναι δομημένη, οι νέοι υπάλληλοι θα εγκαταλείψουν την εταιρεία σας εντός τριών μηνών. Εάν έχετε μια σταθερή και διεξοδική διαδικασία εισαγωγής, θα αισθάνονται πιο άνετα και παραγωγικά στην εταιρεία σας. Θα σας εξοικονομήσει επίσης πολλά χρήματα – καθώς οι νέοι υπάλληλοι είναι πιθανό να παραιτηθούν εντός των πρώτων μηνών. Ο στόχος είναι να τους κρατήσετε ευχαριστημένους και ικανοποιημένους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι σημαντικό να έχετε έναν αξιόπιστο κατάλογο ελέγχου για την εισαγωγή των νέων εργαζομένων. Αυτό θα βελτιώσει τη διαδικασία και θα σας βοηθήσει να την τυποποιήσετε. Δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο με τη συμπλήρωση εγγράφων όταν μπορείτε να τα κάνετε όλα online. Μπορεί να είναι άβολο και δαπανηρό να λείπουν τα απαραίτητα έγγραφα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας κατάλογος ελέγχου για την εισαγωγή είναι απαραίτητος για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Αυτό θα διασφαλίσει ότι ο νέος υπάλληλος θα λάβει τον κατάλληλο προσανατολισμό και τις απαραίτητες δεξιότητες.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι επιβίβασης. Ορισμένες δραστηριότητες προετοιμασίας αποτελούνται από επίσημες συναντήσεις και παρουσιάσεις, ενώ άλλες περιλαμβάνουν διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως σκετς, μπαρ limbo και παιχνίδια. Ο στόχος του onboarding είναι να κάνει τους νέους υπαλλήλους να αισθάνονται άνετα και ευπρόσδεκτοι. Βοηθά επίσης στη μείωση του κόστους πρόσληψης. Ένας ολοκληρωμένος κατάλογος ελέγχου για την εισαγωγή θα διασφαλίσει ότι οι νέοι υπάλληλοι θα αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Το καλύτερο onboarding είναι αποτελεσματικό στη διατήρηση των εργαζομένων. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για την ένταξη ενός νέου εργαζομένου.

Η εισαγωγή είναι απαραίτητη για τους νέους υπαλλήλους. Είναι ζωτικής σημασίας να παρέχετε στους νεοπροσλαμβανόμενους σημαντικές πληροφορίες και το πλαίσιο της εργασίας τους. Αυτό θα τους κάνει να αισθάνονται άνετα και άνετα. Η εισαγωγή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μιας εταιρείας και είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία ενός νέου υπαλλήλου. Είναι σημαντικό να εξεταστούν όλες οι πτυχές του onboarding πριν ο νέος υπάλληλος ξεκινήσει τη δουλειά του. Με αυτόν τον τρόπο, θα αισθάνονται πιο ευπρόσδεκτοι και άνετοι στο χώρο εργασίας.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις