Συνέντευξη εργασίας Zoom

Συνέντευξη για εργασία Zoom

Η συνέντευξη για εργασία μέσω Zoom, γνωστή και ως συνέντευξη για εργασία μέσω βίντεο, είναι μια εικονική συνέντευξη που πραγματοποιείται μέσω λογισμικού βίντεο και όχι αυτοπροσώπως. Είναι βολικό και για τα δύο μέρη και εύκολο στη χρήση. Η λήψη του είναι δωρεάν, και αν δεν φιλοξενείτε τη συνέντευξη, δεν χρειάζεται καν να δημιουργήσετε λογαριασμό στον ιστότοπο Zoom για να το χρησιμοποιήσετε.

Για να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη Zoom, βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμαστεί για επιτυχία. Ντυθείτε με άνετα, χαμηλοκάβαλα, επαγγελματικά ρούχα. Πριν από τη συνέντευξή σας, ερευνήστε στο διαδίκτυο εικόνες από τα ρούχα που φορούν συνήθως οι διευθυντές και οι βοηθοί πρόσληψης για παρόμοιες θέσεις εργασίας.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Zoom, η συμπεριφορά σας είναι πολύ σημαντική. Κρατήστε τα μάτια σας στραμμένα στον υπολογιστή και στον συνεντευκτή και δώστε προσοχή σε αυτά που σας λένε. Αν είστε νευρικοί ή νευρικοί, η απόσπαση της προσοχής σας ελέγχοντας το email σας, στέλνοντας μηνύματα ή παίζοντας με τα χέρια σας μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε αφηρημένοι.

Όταν μιλάτε με τον εργοδότη σας, να έχετε οπτική επαφή. Αν δεν το κάνετε, είναι πιθανό να υποθέσουν ότι παίζετε με την ηλεκτρονική σας συσκευή, πράγμα που δεν είναι καλή εντύπωση. Η οπτική επαφή δείχνει αυτοπεποίθηση και δείχνει στον εργοδότη ότι ενδιαφέρεστε για τη θέση εργασίας.

Η συνέντευξη για εργασία μέσω Zoom, γνωστή και ως συνέντευξη για εργασία μέσω βίντεο, είναι μια εικονική συνομιλία που διεξάγεται μέσω λογισμικού βίντεο αντί για προσωπική συνέντευξη.

Διαφήμιση

Το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση συνεντεύξεων στο Zoom είναι η προετοιμασία της εικονικής συνάντησης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο φωτισμό στο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με τη γωνία λήψης της κάμερας στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή λήψη του προσώπου σας. Κλείστε όλα τα άλλα παράθυρα και τις εφαρμογές για να αποφύγετε τους περισπασμούς και ρυθμίστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας τουλάχιστον στο 60 τοις εκατό. Μόλις τακτοποιηθείτε, κλείστε όλες τις καρτέλες του προγράμματος περιήγησης και ελαχιστοποιήστε τους οπτικούς περισπασμούς. Στη συνέχεια, ανοίξτε τον σύνδεσμο Zoom που σας παρέχει ο οργανισμός και στείλτε τον στο κατάλληλο άτομο.

Αφού εγκαταστήσετε το Zoom, ξεκινήστε τη συνέντευξή σας. Δεν χρειάζεστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία και μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και τον κωδικό πρόσβασής σας. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το αναγνωριστικό σύσκεψης. Πρόκειται πιθανότατα για έναν 11ψήφιο αριθμό. Ένας σύνδεσμος με το αναγνωριστικό σύσκεψης Zoom μπορεί να σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά μπορείτε επίσης να εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Στη συνέχεια, απλώς εισάγετε το αναγνωριστικό σύσκεψης και ξεκινήστε τη σύσκεψη.

Το επόμενο βήμα για το πώς να διεξάγετε μια συνέντευξη για δουλειά στο Zoom είναι να εξασκηθείτε στην αίτησή σας. Εξασκηθείτε στο να κάνετε ερωτήσεις ξανά και ξανά μέχρι να νιώσετε άνετα με την τεχνολογία. Δοκιμάστε μερικά διαφορετικά σενάρια μέχρι να νιώσετε άνετα με τις ερωτήσεις και τον τρόπο με τον οποίο θα απαντηθούν από τον εργοδότη. Τότε μπορείτε να προχωρήσετε και να υποβάλετε αίτηση για τη θέση εργασίας. Μην ξεχάσετε να εξασκηθείτε με το βίντεο Zoom και να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι.

Πριν από τη συνέντευξη Zoom, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει τον ήχο στην επιφάνεια εργασίας σας. Δεν θέλετε ο συνεντευκτής να σας ακούει να γελάτε και να μιλάτε, οπότε η απενεργοποίηση του ήχου θα βοηθήσει την κλήση Zoom να φορτώσει γρηγορότερα. Τέλος, φροντίστε να ντυθείτε κατάλληλα για τη συνέντευξη και βεβαιωθείτε ότι η φωνή σας ακούγεται καθαρά. Αν η ποιότητα του ήχου σας είναι κακή, προετοιμαστείτε για μια ζωντανή συνέντευξη πριν ξεκινήσετε.

Αφού εγκαταστήσετε το Zoom στον υπολογιστή σας, ήρθε η ώρα να εξασκηθείτε. Πριν από την πραγματική συνέντευξη, προσπαθήστε να οργανώσετε όσο το δυνατόν πιο ομαλά τη συνάντησή σας στο Zoom. Αν είστε νευρικοί, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον ήχο για να αποφύγετε τους περισπασμούς. Αυτό θα κάνει τον συνεντευξιαζόμενο να αισθάνεται άνετα με την τεχνολογία, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε στον συνεντευξιαζόμενο. Αν έχετε άγχος για την τεχνολογία, απλώς εξασκηθείτε σε μια εικονική συνέντευξη εκ των προτέρων.

Το πρώτο βήμα για τη διεξαγωγή μιας συνέντευξης Zoom είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι έτοιμα. Εάν προετοιμάζεστε για μια συνέντευξη για εργασία μέσω του Zoom, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει όλα τα παράθυρα και τις εφαρμογές σας πριν ξεκινήσετε τη συνάντηση. Αυτό θα βοηθήσει στην ομαλότερη φόρτωση της κλήσης Zoom και θα διασφαλίσει ότι θα έχετε καλή σύνδεση με τον υπεύθυνο της συνέντευξης. Εξάλλου, ένα καλά προετοιμασμένο άτομο είναι πιο πιθανό να επιτύχει σε μια συνέντευξη.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις