Συνέντευξη εργασίας Dos και Don’ts

Οι συνεντεύξεις για δουλειά μπορεί να είναι ταραχώδεις. Με τόσους πολλούς υποψηφίους να διεκδικούν μία μόνο θέση εργασίας, είναι πολύ εύκολο να κάνετε ένα λάθος που θα μπορούσε να σας κοστίσει τη δουλειά των ονείρων σας. Ακολουθούν ορισμένα “dos” και “don’t” της συνέντευξης εργασίας που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας. Διαβάστε τα, κατανοήστε τα και εφαρμόστε τα.

Ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε. Φροντίζετε πάντα τα εξωτερικά σας ρούχα να είναι καθαρά, σιδερωμένα και ευπαρουσίαστα. Καθίστε ίσια, με τα πόδια σας άνετα σταυρωμένα. Αυτό θα σας αποτρέψει από το να χοροπηδάτε και θα διατηρήσετε την επαφή με τα μάτια σας. Κάντε συχνά ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε οπτική επαφή με τον υπεύθυνο της συνέντευξης καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης εργασίας. Να είστε φιλικοί, αλλά να παραμένετε πάντα επαγγελματίες. Ποτέ μην γέρνετε προς τα πίσω και μην κοιτάτε μακριά από τον υπεύθυνο της συνέντευξης. Ωστόσο, αν χρειαστεί, κάντε ερωτήσεις σκύβοντας ελαφρώς προς τα εμπρός, όπως “Ας ξαναδούμε κάποιες από τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας” ή “Πείτε μου για μια κατάσταση κατά την οποία…”.

Όταν απαντάτε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σας τίθενται, σκεφτείτε την απάντησή σας και πώς ακούγεται στον ακροατή. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ορολογία και φροντίστε να ακούγεστε γνώστες και έμπειροι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα γεγονότα και τα στοιχεία πριν μιλήσετε. Εάν έχετε εργασιακό ιστορικό, αυτό θα πρέπει να τονιστεί. Εάν αναζητάτε μια συγκεκριμένη θέση, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να αναφέρονται συγκεκριμένα. Ακολουθώντας αυτά τα δοσοληψίες και τα μη δοσοληψίες της συνέντευξης εργασίας θα διασφαλίσετε ότι θα ακούγεστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε σταθερή στάση του σώματος. Αυτό υποδηλώνει μια σταθερή δέσμευση για τη θέση εργασίας και δείχνει στον υπεύθυνο της συνέντευξης ότι γνωρίζετε τις ευθύνες της θέσης εργασίας και ξέρετε πώς να ενεργείτε σωστά σε σχέση με αυτές. Η διατήρηση μιας χαλαρής στάσης μπορεί να είναι δύσκολη στην αρχή, αλλά μπορεί να γίνει με εξάσκηση. Ακολουθώντας αυτά τα δοσοληψίες και τα μη δοσοληψίες της συνέντευξης εργασίας θα διασφαλίσετε ότι ο συνεντευξιαζόμενος θα παρατηρήσει μια σημαντική διαφορά στην εμφάνιση και τη συμπεριφορά σας.

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση