Πώς να απαντήσετε στην αδυναμία σε μια συνέντευξη εργασίας

Σκοπεύετε να παρουσιαστείτε σε συνέντευξη; Αν ναι, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το να απαντάτε για τις αδυναμίες σας σε μια συνέντευξη για δουλειά είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Δεν είναι ότι διακυβεύεται η δουλειά σας, αλλά το πώς θα ήθελε η εταιρεία να απαντήσετε στις αδυναμίες που σχετίζονται με την εργασιακή ηθική, την υπευθυνότητα, την προσαρμοστικότητα και άλλα πράγματα. Η σωστή απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορεί να σας αποφέρει μεγάλα οφέλη και μπορεί ακόμη και να σας εξασφαλίσει τη θέση εργασίας.

Σε κάθε συνέντευξη για δουλειά, το μόνο πράγμα που μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα είναι η δύναμη ή η αδυναμία σας. Όταν προετοιμάζεστε για τη συνέντευξη για δουλειά, είναι πολύ σημαντικό να δίνετε μεγάλη προσοχή στις αδυναμίες σας. Στην πραγματικότητα, η προετοιμασία για τις αδυναμίες είναι εξίσου σημαντική με την προετοιμασία για τα δυνατά σημεία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αδυναμίες μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα της συνέντευξης για δουλειά.

Υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές για το πώς να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τις αδυναμίες. Μπορείτε να προσπαθήσετε να μάθετε ποια είναι η αδυναμία σας. Εάν πιστεύετε ότι έχετε αδυναμίες που μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα της συνέντευξης για δουλειά, τότε πρέπει να τις εντοπίσετε, ώστε να μπορέσετε να τις ξεπεράσετε.

Πριν καν ξεκινήσετε τη συνέντευξη για δουλειά, θα πρέπει να έχετε μια στρατηγική για το πώς να απαντήσετε στις ερωτήσεις για τις αδυναμίες . Αν είναι δυνατόν, μιλήστε με έναν φίλο ή κάποιον που έχει βρεθεί στην ίδια θέση στο παρελθόν. Μπορείτε να τους ρωτήσετε πώς να αντιμετωπίσουν την αδυναμία που έχετε. Μιλώντας με κάποιον που έχει περάσει τη διαδικασία στο παρελθόν, θα πάρετε κάποιες ιδέες και στρατηγικές που θα χρησιμοποιήσετε.

Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να ρωτήσετε κάποιον που έχει περάσει τη διαδικασία στο παρελθόν, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για την αδυναμία σας σε μια συνέντευξη για δουλειά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμαστεί για αυτή την ερώτηση, σημειώνοντας όλες τις ερωτήσεις που μπορείτε να σκεφτείτε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας. Μπορείτε ακόμη να συμπεριλάβετε τις απαντήσεις στις συνήθεις αδυναμίες που συνήθως αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τις απαντήσεις για να κατευθύνετε τον υπεύθυνο της συνέντευξης στα δυνατά σας σημεία.

Η απάντηση στο ερώτημα πώς να απαντήσετε για την αδυναμία σε μια συνέντευξη για δουλειά δεν εξαρτάται μόνο από την απάντησή σας. Εξαρτάται επίσης από τον τρόπο με τον οποίο απαντάτε σε άλλες ερωτήσεις. Για παράδειγμα, αν η ερώτηση είναι πώς να χειριστείτε την επαγγελματική σας εξέλιξη, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να την προγραμματίσετε. Διαφορετικά, ο εργοδότης μπορεί να σας θεωρήσει κακό προγραμματιστή και ότι δεν είστε προσαρμοστικός όταν πρόκειται για προγραμματισμό.

Η αυτοπεποίθησή σας είναι πολύ σημαντική όταν ρωτάτε πώς να χειριστείτε την αδυναμία σας. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα καλή διάθεση και ότι δεν είστε νευρικοί. Το να είστε νευρικός θα αποδυναμώσει μόνο την περίπτωσή σας. Οι απαντήσεις σας πρέπει να είναι ειλικρινείς και τίμιες. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι απαντήσεις σας ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του συνομιλητή σας. Εάν οι απαντήσεις σας δεν ταιριάζουν με αυτά που περιμένει ο συνεντευξιαζόμενος, μπορεί να αισθανθεί ότι δεν είστε αληθινός/η ή ότι δεν ενδιαφέρεστε για τη θέση εργασίας.

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση