Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις συνεντεύξεις εργασίας

Υπάρχουν πολλές κοινές ερωτήσεις που θα σας γίνουν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας. Αυτές οι κοινές ερωτήσεις έχουν σχεδιαστεί είτε για να διαπιστώσουν αν έχετε τις δεξιότητες που αναζητούν είτε για να βρουν κάτι που μπορεί να μην έχετε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να περιμένετε και πώς να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, αν θέλετε να είστε άριστοι στη συνέντευξή σας. Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που γίνονται στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά. Αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να γίνουν από πολλούς διαφορετικούς τύπους εργοδοτών και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως οδηγός, ώστε να μην φανείτε κακοί ή απροετοίμαστοι.

Πιθανότατα θα σας κάνουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις προηγούμενες επαγγελματικές σας εμπειρίες και αυτή είναι ίσως η πιο συχνή ερώτηση. Οι προηγούμενες θέσεις εργασίας μπορούν να δώσουν κάποια εικόνα για το πόσο υπεύθυνοι είστε και αν έχετε ή όχι την αυτοπεποίθηση που αναζητούν οι άλλοι. Άλλες ερωτήσεις που μπορεί να σας γίνουν περιλαμβάνουν τι κάνατε στην προηγούμενη εργασία σας, τι σας άρεσε περισσότερο στην προηγούμενη εργασία σας και τυχόν προκλήσεις ή ειδικά καθήκοντα που είχατε να αντιμετωπίσετε. Ο εργοδότης μπορεί επίσης να θέλει να μάθει για πράγματα που κάνατε καλά στην προηγούμενη εργασία σας και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσατε τα προβλήματα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτές οι ερωτήσεις γίνονται μόνο για να διαπιστωθεί αν έχετε τα κατάλληλα προσόντα και ιδιότητες.

Πολλοί άνθρωποι έχουν την ιδέα ότι πρέπει απλώς να μπουν σε μια συνέντευξη και να αφήσουν τον εργοδότη να τους κάνει όλες τις ερωτήσεις που χρειάζεται. Αυτό είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, διότι δείχνει την έλλειψη προετοιμασίας και την έλλειψη σεβασμού προς τον υπεύθυνο πρόσληψης. Δεν πειράζει να πείτε ότι γνωρίζετε σχεδόν τα πάντα για την εταιρεία για την οποία κάνετε αίτηση. Αλλά, θα ήταν πολύ καλύτερο αν προετοιμάζεστε και κάνετε ερωτήσεις τουλάχιστον μια ημέρα πριν.

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που τίθενται σε μια συνέντευξη για δουλειά είναι το τι ζητάτε. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να αναζητά εργασία. Θα πρέπει να είστε πολύ ειλικρινείς με τον εργοδότη σας και να του πείτε ακριβώς γιατί θέλετε τη δουλειά και τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει η εταιρεία για να βελτιωθεί. Όταν τους το λέτε, να είστε συγκεκριμένοι σχετικά με το τι ελπίζετε να πετύχετε και γιατί.

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση