Συνέντευξη για δουλειά τι ρωτάνε;

Τι σας ρωτούν στη συνέντευξη για δουλειά;

Αν θέλετε να προετοιμαστείτε καλά για τη συνέντευξη για δουλειά, μπορείτε να προετοιμαστείτε για αυτά που σας ζητούν. Μία από τις καλύτερες προετοιμασίες που μπορείτε να κάνετε είναι τι να πείτε για να δικαιολογήσετε την προηγούμενη εργασιακή σας εμπειρία και το εκπαιδευτικό σας υπόβαθρο.

Να είστε έξυπνοι στις απαντήσεις σας και να επικεντρωθείτε στο ρόλο και την εταιρεία για την οποία κάνετε αίτηση.

Διαφήμιση

Τι σας ρωτούν στη συνέντευξη για δουλειά; Μια συνηθισμένη ερώτηση είναι αν θα παραμείνετε εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά μην ανησυχείτε: ο υπεύθυνος της συνέντευξης δεν αναζητά την τέλεια απάντηση. Αντίθετα, θα θέλει να δει αν μπορείτε να συνεργαστείτε με την κουλτούρα και τις αξίες της εταιρείας. Να είστε έξυπνοι στις απαντήσεις σας και να επικεντρωθείτε στο ρόλο και την εταιρεία για την οποία κάνετε αίτηση. Θυμηθείτε να επαναλάβετε πώς η θέση ευθυγραμμίζεται με τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Η πρώτη ερώτηση αφορά τους επαγγελματικούς σας στόχους. Μην γίνεστε πολύ προσωπικοί στις απαντήσεις σας και μη μιλάτε για τα προβλήματά σας με τον προηγούμενο εργοδότη σας. Μην γελοιοποιήσετε τον πρώην εργοδότη σας. Μην αναφέρετε δύσκολα αφεντικά, δύσκολους συναδέλφους ή άλλα προβλήματα. Κρατήστε τις απαντήσεις σας για τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να διαμορφώσετε τις απαντήσεις σας γύρω από τα δυνατά σημεία και τις δεξιότητές σας. Μπορείτε επίσης να δώσετε παραδείγματα της εργασίας σας που σχετίζονται με την εταιρεία.

Όταν οι συνεντευκτές σας ρωτούν για τους επαγγελματικούς σας στόχους, θέλουν να μάθουν ποιοι είναι οι στόχοι σας. Πείτε τους γιατί αυτή η θέση είναι κατάλληλη γι’ αυτούς, αλλά αποφύγετε να μιλήσετε για το παρελθόν. Μην αναφέρετε το δύσκολο αφεντικό που είχατε ή τα προβλήματα με τους συναδέλφους σας. Μην μιλάτε άσχημα ούτε για τον σημερινό σας εργοδότη. Αν ψάχνετε για νέα δουλειά, μην μιλάτε για την προηγούμενη δουλειά σας. Ο υπεύθυνος της συνέντευξής σας θα θέλει να μάθει αν είστε ανοιχτοί στις προκλήσεις και στην εκμάθηση νέων καθηκόντων.

Ερωτήσεις

Εάν ανησυχείτε για το τι μπορεί να αναζητούν, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για τις ερωτήσεις του εργοδότη. Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

Γιατί πρέπει να σας προσλάβουμε;

Η ερώτηση που είναι πιθανό να σας κάνουν σε μια συνέντευξη είναι “γιατί να σας προσλάβουν;”. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα καθορίσει αν θα πάρετε τη δουλειά. Πρέπει να πείσετε τον εργοδότη ότι είστε ο καλύτερος υποψήφιος για τη θέση εργασίας. Ο εργοδότης θα σας αξιολογήσει με βάση διάφορους παράγοντες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα προσόντα, τις δεξιότητες, τα προσωπικά χαρακτηριστικά και την εμπειρία σας.

Ρωτήστε την εταιρεία μόνοι σας

Τέλος, ρωτήστε την ίδια την εταιρεία. Για παράδειγμα, αν τους ρωτήσετε τι θέλουν από έναν υποψήφιο εργαζόμενο, μπορείτε να τους πείτε ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη θέση εργασίας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να καταβάλλετε προσπάθειες για να δώσετε στον εργοδότη να καταλάβει ότι ενδιαφέρεστε για τη θέση και ότι είστε πρόθυμοι να μάθετε για την εταιρεία.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις