Συνέντευξη για δουλειά τι πρέπει να ρωτήσω;

Τι πρέπει να ρωτήσω κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας;

Η έλλειψη προετοιμασίας είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δεν προσλαμβάνονται. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν τι να ρωτήσουν τον υπεύθυνο της συνέντευξης κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά, αλλά συχνά μένουν με το ερώτημα: τι πρέπει να ρωτήσω με απλά λόγια;

Να θυμάστε ότι έχετε μόνο μία ευκαιρία να κάνετε εντύπωση στον εργοδότη. Ως εκ τούτου, είναι προς το συμφέρον σας να είστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι με καλές ερωτήσεις.

Διαφήμιση

Υπάρχουν τρεις τύποι ερωτήσεων που πρέπει να κάνετε στον υπεύθυνο της συνέντευξης.

Η πρώτη είναι: Τι σας έκανε να υποβάλετε αίτηση για αυτή τη θέση;

Η ερώτηση αυτή θα αποκαλύψει πολλά για εσάς και τα κίνητρά σας για την υποβολή αίτησης για τη θέση εργασίας. Η ερώτηση αυτή μπορεί επίσης να αποκαλύψει και άλλα πράγματα, όπως τις αδυναμίες σας, τις ιδιαίτερες δεξιότητές σας και το πόσο καλά θα ταιριάξετε στην ομάδα.

Η δεύτερη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον υπεύθυνο της συνέντευξης είναι: Πώς μάθατε για τη θέση εργασίας;

Ακόμα και αν έχετε κάνει αίτηση για δεκάδες θέσεις εργασίας στο παρελθόν χωρίς να έχετε πάρει καμία συνέντευξη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε τα προσόντα για τη θέση εργασίας. Μερικές φορές ο υπεύθυνος πρόσληψης θα σας πει πώς σχετίζεστε με μια συγκεκριμένη θέση εργασίας. Εάν δεν έχετε υποβάλει αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, ρωτήστε τους για τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει. Ακόμα και αν σας πουν ότι είστε τέλειος για τη θέση εργασίας, μπορεί να έχετε και πάλι καλύτερα προσόντα για τη θέση από το άτομο με το οποίο έγινε η συνέντευξη.

Η τρίτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον υπεύθυνο της συνέντευξης αφορά την περιγραφή της θέσης εργασίας.

Πολλοί άνθρωποι δεν είναι σίγουροι για το τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η εργασία. Πρέπει να μάθετε ποιες είναι οι αρμοδιότητες και ποιες δεξιότητες χρειάζεστε για την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων. Τέλος, ρωτήστε τι παροχές προσφέρει η εταιρεία. Πολλές εταιρείες προσφέρουν προνόμια, όπως γεύμα επί πληρωμή.

Θα πρέπει να έχετε έτοιμες μερικές καλές ερωτήσεις για τον υπεύθυνο της συνέντευξης όταν τις θέσει. Να θυμάστε ότι έχετε μόνο μία ευκαιρία να κάνετε εντύπωση στον εργοδότη. Ως εκ τούτου, είναι προς το συμφέρον σας να είστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι με καλές ερωτήσεις.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις