Συνέντευξη για δουλειά τι μπορώ να συνεισφέρω;

Ερωτήσεις για μια συνέντευξη εργασίας “Τι μπορώ να συνεισφέρω;”

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας, η ερώτηση “Τι μπορώ να προσφέρω στο τραπέζι;” στην εταιρεία μπορεί να ζητηθεί. Ένας καλός τρόπος για να απαντήσετε είναι να επισημάνετε τα προηγούμενα επιτεύγματά σας και να τονίσετε πώς μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες τους. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της εταιρείας πριν από τη συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια της απάντησής σας, φροντίστε να δείξετε στον εργοδότη γιατί ταιριάζετε στη θέση.

Για να πουλήσετε τον εαυτό σας σε έναν πιθανό εργοδότη, θα πρέπει να δείξετε ότι είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε τις ώρες και την προσπάθεια που απαιτούνται για να πετύχετε στη θέση.

Ο εργοδότης θέλει να μάθει πώς μπορείτε να προσθέσετε αξία στην εταιρεία. Ένας καλός τρόπος για να το δείξετε αυτό είναι να δώσετε συγκεκριμένα παραδείγματα. Εάν δεν μπορείτε να δώσετε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στατιστικό στοιχείο από μια προηγούμενη θέση εργασίας για να καταδείξετε πώς συνεισφέρατε σε ένα συγκεκριμένο έργο. Όποτε είναι δυνατόν, συμπεριλάβετε αριθμούς για να δείξετε την αξία σας για την εταιρεία.

Διαφήμιση

Τι μπορώ να συνεισφέρω;

Αυτή η ερώτηση συχνά οδηγεί σε δύο απαντήσεις: τι γνωρίζω για την εταιρεία και τι μπορώ να συνεισφέρω; Έχετε δεξιότητες και έχετε εμπειρία. Αλλά πώς το κάνετε αυτό όταν σας ζητείται να εξηγήσετε την προηγούμενη εμπειρία σας;

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο το να πούμε: “Είμαι καλός στην ανάλυση προβλημάτων”. Απαιτεί να εκφράσετε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων που σας καθιστούν πλεονέκτημα σε μια συγκεκριμένη θέση εργασίας. Η διαδικασία αυτή απαιτεί αυτοεξέταση και προβληματισμό σχετικά με τις αξίες, τις εμπειρίες και τις δεξιότητές σας.

Μια δημιουργική απάντηση θα εντυπωσιάσει τον εργοδότη. Προσπαθήστε να σκεφτείτε την κουλτούρα της εταιρείας και το είδος της εργασίας που κάνει. Σκεφτείτε τα δυνατά σας σημεία και πώς μπορείτε να συνεισφέρετε σε αυτό το περιβάλλον. Είναι καλύτερο να μην κάνετε αυτή την ερώτηση σχετικά με τα προσωπικά σας προσόντα να ακούγεται σαν καυχησιολογία. Αντιθέτως, μοιραστείτε παραδείγματα που δείχνουν πώς μπορείτε να έχετε θετικό αντίκτυπο στην εταιρεία. Η προσθήκη μερικών παραδειγμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαντήσετε στο ερώτημα “τι μπορώ να συνεισφέρω” σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Παραδείγματα για τη συνέντευξή σας για δουλειά

# 1

Για παράδειγμα, αν παίρνατε συνέντευξη για μια θέση εργασίας ως εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών, τι μπορείτε να προσφέρετε στην εταιρεία ως πιθανός εργαζόμενος; Ως εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών, μπορεί να έχετε συγκεκριμένους τρόπους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους πελάτες. Αυτοί οι τρόποι μπορεί να είναι αποτελεσματικοί και χρήσιμοι σε ορισμένες περιπτώσεις.

# 2

Το πλεονέκτημά σας μπορεί επίσης να είναι το πόσο πολύ δουλειά είστε διατεθειμένοι να βάλετε στην καριέρα σας. Για να πουλήσετε τον εαυτό σας σε έναν πιθανό εργοδότη, θα πρέπει να δείξετε ότι είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε τις ώρες και την προσπάθεια που απαιτούνται για να πετύχετε στη θέση.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις