Πώς να συστηθείτε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας

Η προετοιμασία για μια συνέντευξη για δουλειά είναι ένα σημαντικό βήμα για να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας. Πρέπει να φανείτε όσο το δυνατόν πιο ελκυστική γίνεται. Δεν είναι μόνο σημαντικό να έχετε μια ελκυστική εμφάνιση, αλλά να έχετε μια εμφάνιση που να είναι λογική, ειλικρινής και επαγγελματική. Ακολουθώντας ορισμένες βασικές συμβουλές για τη συνέντευξη μπορείτε να σας βοηθήσετε να έχετε ίσες ευκαιρίες όταν έρθει η ώρα για την τόσο σημαντική συνέντευξη για δουλειά. Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

Πρώτη εντύπωση – Μάθετε πώς να δώσετε μια πρώτη εντύπωση που θα διαρκέσει. Οι καλές συνεντεύξεις για δουλειά ξεκινούν με μια καλή πρώτη εντύπωση. Μάθετε πώς να χαμογελάτε, να περπατάτε αργά και να χρησιμοποιείτε μη λεκτικές ενδείξεις. Η παρουσίαση είναι το κλειδί και η καλή στάση του σώματος, η οπτική επαφή και η χαλαρή γλώσσα του σώματος συμβάλλουν στην επιτυχή πρώτη εντύπωση.

Αυτοπαρουσίαση – Κάντε μια έξυπνη και καλά σχεδιασμένη αυτοπαρουσίαση που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Μια καλή πρώτη εντύπωση ξεκινά με μια καλή αυτοπαρουσίαση. Κάντε οπτική επαφή, χαμογελάστε και ξεκινήστε μια άνετη και φιλική συζήτηση.

Αυτοσυζήτηση – Έχετε αυτό που χρειάζεται για να ταιριάζετε καλά σε αυτή την εταιρεία; Αν ναι, μη διστάσετε να το πείτε αυτό στους υπεύθυνους προσλήψεων. Μην προσπαθήσετε να επινοήσετε μια περίτεχνη αυτοπαρουσίαση. Πείτε τους απλώς ότι είστε ενθουσιασμένοι με τη συνέντευξη για δουλειά και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό. Εξασκηθείτε στην αυτοπαρουσίασή σας και απομνημονεύστε αυτά που θέλετε να πείτε.

Μη λόγια – Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την προετοιμασία της συνέντευξης για δουλειά είναι η γλώσσα του σώματος. Ντυθείτε για την επιτυχία και έχετε μια στάση αυτοπεποίθησης. Τότε έχετε την εμφάνιση και τη γλώσσα του σώματος που είναι απαραίτητα για την επιτυχία.

Η οπτική επαφή είναι επίσης πολύ σημαντική όταν προσπαθείτε να συστηθείτε σε έναν πιθανό εργοδότη. Έχετε μια σταθερή, δυνατή, αλλά χαλαρή οπτική επαφή και κρατήστε την για τουλάχιστον μερικά δευτερόλεπτα. Μερικές βαθιές αναπνοές μπορούν επίσης να βοηθήσουν να χαλαρώσετε τη γλώσσα του σώματός σας και να δείχνετε πιο άνετα.

Πώς να συστηθείτε
Αφού συστηθείτε και έχετε εξασκηθεί στην αυτοσυζήτηση, μπορείτε να προχωρήσετε στο πραγματικό μέρος του πώς να συστηθείτε μέρος της διαδικασίας της συνέντευξης. Πιθανότατα θα το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια του σταδίου πριν από τη συνέντευξη, όπου κάθεστε και εξηγείτε στον υπεύθυνο της συνέντευξης γιατί θα ήσασταν τέλειοι για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Εξηγήστε τις δεξιότητες που έχετε μάθει και τι σας κάνει τόσο σπουδαίους για τη θέση. Δώστε τους συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς έχετε συμβάλει στην εταιρεία.

Ένα καλό παράδειγμα για το πώς να συστηθείτε είναι κάτι τέτοιο: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα ευκαιρία. Πάντα μου άρεσε να βοηθάω τους ανθρώπους. Είμαι παθιασμένος με το να βοηθάω τους άλλους να γίνουν επιτυχημένοι. Το όνειρό μου είναι να γίνω ένας επιτυχημένος ηγέτης στον κλάδο της υγείας”. Αυτές οι δηλώσεις είναι πολύ γενικές, αλλά θέλετε να δείξετε στον συνομιλητή σας ότι μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να οδηγεί την εταιρεία στην επιτυχία. Όταν μπορείτε να το κάνετε αυτό, η συνέντευξή σας θα είναι μια θετική εμπειρία σε όλη τη διαδρομή.

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση