Συνέντευξη για δουλειά ποιες είναι οι αδυναμίες σας;

Ποιες είναι οι αδυναμίες σας για μια συνέντευξη για δουλειά

Μια ερώτηση που γίνεται στους περισσότερους υποψηφίους κατά τη συνέντευξη για δουλειά: “Ποιες είναι οι αδυναμίες σας;”. Είναι η ερώτηση που κάνουν στους περισσότερους υποψηφίους τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά. Εδώ, ο εργοδότης θέλει να ακούσει συγκεκριμένα παραδείγματα στην απάντησή σας. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ορισμένοι εργοδότες απαιτούν τώρα να τους δώσετε επίσης έως και 3 αδυναμίες.

Μάθετε ποιες είναι οι αδυναμίες σας και χρησιμοποιήστε τις προς όφελός σας! Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε μια αδυναμία σε μια συνέντευξη για δουλειά, ειδικά αν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Διαφήμιση

Παραδείγματα για μια συνέντευξη για δουλειά:

Υποψήφιος χωρίς ηγεσία

Ακούστε ένα παράδειγμα: είστε καλός στο να εργάζεστε με ανθρώπους ή ότι αισθάνεστε πιο άνετα να εργάζεστε με ανθρώπους παρά με συστήματα. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα απάντησης επειδή έχετε καλές διαπροσωπικές δεξιότητες, αλλά μπορεί να μην είστε τόσο καλός στο να εργάζεστε με συστήματα πληροφορικής όσο με ανθρώπους.

Πτυχιούχος με διοίκηση

Στο τελευταίο παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι είστε καλός λύτης προβλημάτων, ή ότι μπορείτε να κάνετε τα πράγματα να λειτουργούν ακόμη και όταν δεν ξέρετε πώς να τα κάνετε να λειτουργούν. Μπορεί να είστε ένας φυσικός ηγέτης που είναι εξαιρετικός στο να παρακινεί τους πάντες να κάνουν αυτό που πρέπει να γίνει. Ένας ηγέτης μπορεί να ανεχθεί να έχει και κάποιες αδυναμίες. Αυτή η θέση μπορεί να απαιτεί πολλή παρακολούθηση, οπότε επισημάνετε τυχόν αδυναμίες σας στην αντιμετώπιση των επακόλουθων κλήσεων, τηλεφωνημάτων, ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λπ.

Μάθετε ποιες είναι οι αδυναμίες σας και χρησιμοποιήστε τις προς όφελός σας!

Όπως βλέπετε, η γνώση των αδυναμιών σας μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε μια επιτυχημένη συζήτηση. Να έχετε πάντα αυτά τα πράγματα στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε ποιες είναι οι αδυναμίες σας και να εργάζεστε για να τις ξεπεράσετε! Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ένα μειονέκτημα σε μια συνέντευξη για δουλειά, ειδικά αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Συχνά, ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε ένα μειονέκτημα είναι απλώς να βρείτε μια άλλη χρήση γι’ αυτό! Η ειλικρίνεια σχετικά με μια πιθανή αδυναμία είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείτε να κάνετε όταν κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας!

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις