Πώς να περιγράψετε τον εαυτό σας σε μια συνέντευξη εργασίας

Σήμερα, πολλές από τις ερωτήσεις που τίθενται κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων μπορούν σχεδόν να συνοψιστούν σε μια μικρή ερώτηση: “Ποιος είσαι;” Οι σημερινοί εργοδότες έχουν γίνει πολύ συγκεκριμένοι σχετικά με το τι αναζητούν στους υποψηφίους τους, καθώς έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να είναι πιο επιλεκτικοί με το ποιον επιλέγουν.

Όταν σκέφτεστε πώς να περιγράψετε τον εαυτό σας σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Το να είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να καυχιέστε. Σημαίνει απλώς ότι αναγνωρίζετε τις ικανότητές σας και γνωρίζετε ότι είναι σχετικές με τη θέση εργασίας. Όταν μιλάτε σε έναν υπεύθυνο πρόσληψης ή του γράφετε, είναι σημαντικό να είστε όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς. Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική.

Αν δεν ξέρετε πώς να περιγράψετε τον εαυτό σας, χρησιμοποιήστε μια πρόταση για να συνοψίσετε τα προσόντα σας: “Είμαι καλός πωλητής”. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς να περιγράψετε τον εαυτό σας σε έναν υπεύθυνο συνέντευξης.

Το να είστε ομαδικός παίκτης είναι επίσης μια ιδιότητα που αποδεικνύεται κατά τη διάρκεια της συνέντευξής σας. Το να είστε ομαδικός παίκτης αποδεικνύει ότι είστε πρόθυμοι να βάζετε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να τα πάτε καλά με τα άλλα μέλη της ομάδας σας και μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας. Βάλτε λοιπόν αυτές τις τεχνικές σε εφαρμογή όταν πηγαίνετε σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Καλή τύχη

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση