Συνέντευξη για δουλειά γιατί να σας επιλέξουμε;

Απαντήσεις στη συνέντευξη – γιατί να σας επιλέξουμε;

Τι να απαντήσετε όταν σας ρωτούν σε μια συνέντευξη για δουλειά: γιατί να σας επιλέξουμε; Η ερώτηση αυτή επικεντρώνεται στην προηγούμενη εργασιακή εμπειρία του υποψηφίου και μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε απάντηση εάν δεν έχετε προηγούμενη γνώση της εταιρείας ή της θέσης. Εάν έχετε εργαστεί στο παρελθόν σε παρόμοια θέση, υπογραμμίστε τις βασικές δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας για να δείξετε πώς έχετε μοναδικά προσόντα για τον συγκεκριμένο ρόλο. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τους άλλους υποψηφίους και να πουλήσετε τις ικανότητές σας στην εταιρεία.

Φροντίστε να τονίσετε την αξία σας για τον εργοδότη και να δώσετε παραδείγματα των δυνατών σημείων και άλλων δεξιοτήτων σας.

Διαφήμιση

Ποιο είναι το πλεονέκτημά σας;

Αν βρίσκεστε σε συνέντευξη για δουλειά, ο εργοδότης έχει ήδη δει την αίτησή σας και το βιογραφικό σας σημείωμα. Έτσι, δεν χρειάζεται να αναλύσετε λεπτομερώς αυτές τις ιδιότητες. Έχει ήδη διαπιστώσει ότι διαθέτετε τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση εργασίας, και αν δεν πληρούσατε αυτές τις προϋποθέσεις, δεν θα είχατε προσκληθεί στη συνέντευξη. Αντιθέτως, μιλήστε για τα συγκεκριμένα οφέλη που μπορείτε να προσφέρετε στην εταιρεία. Όταν μιλάτε για το ιστορικό και τις δεξιότητές σας, προσπαθήστε να κάνετε την απάντησή σας όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρουσα.

Από πού να ξεκινήσω;

Αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, προσπαθήστε να θυμάστε να εστιάζετε στις δεξιότητες που θέλει ο εργοδότης, καθώς και στις ιδιότητες που σας κάνουν καλό υποψήφιο για τη θέση εργασίας. Για παράδειγμα, αν η εταιρεία αναζητά νέο επικεφαλής τμήματος, αναφέρετε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από τα επιτεύγματά σας στο παρελθόν που δείχνουν πόσο παθιασμένος είστε με τον κλάδο.

Να είστε συγκεκριμένοι

Στην απάντησή σας, φροντίστε να δώσετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα προσόντα, την εμπειρία και τις επιτυχίες σας. Φροντίστε να τονίσετε την αξία σας για τον εργοδότη και να δώσετε παραδείγματα των δυνατών σημείων και άλλων δεξιοτήτων σας. Τελικά, η ερώτηση αυτή θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πού βρίσκεστε στη συνέντευξη. Μια καλή απάντηση θα σας προσλάβει. Και να θυμάστε, όσο πιο σχετικές είναι οι απαντήσεις σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να πάρετε την πολυπόθητη θέση εργασίας.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις