Ο εργαζόμενος φτάνει αργοπορημένος

Ο εργαζόμενος φτάνει αργοπορημένος

Εάν ο υπάλληλός σας αργεί συστηματικά, πρέπει να κάνετε κάτι για να το σταματήσετε. Θα πρέπει να συζητήσετε το πρόβλημα με τον υπάλληλό σας και να λάβετε μέτρα για τη βελτίωση της ακρίβειας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό συζητώντας με τον εργαζόμενο και αφήνοντάς τον να σας εξηγήσει γιατί αργεί πάντα και γιατί σας ενοχλεί. Βεβαιωθείτε ότι δεν είστε επικριτικοί και ότι δεν επιτίθεστε στον εργαζόμενο επειδή δεν είναι στην ώρα του. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσπαθήσετε να μάθετε τους βαθύτερους λόγους για την αργοπορία του εργαζομένου και πώς μπορείτε να τον βοηθήσετε.

Εάν ο υπάλληλός σας αργεί συστηματικά, κάντε κάτι για να το σταματήσετε.

Διαφήμιση

Δεν είναι τίποτα σπουδαίο να αφήνετε έναν υπάλληλο να αργεί μερικές φορές. Δεν πειράζει να το αφήσετε να περάσει, αρκεί να μην γίνετε πολύ αλαζόνας και να τους αντιμετωπίσετε. Αν ο υπάλληλος καθυστερήσει μόνο λίγα λεπτά, δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Αλλά αν ο υπάλληλος πρέπει να περιμένει τους πελάτες, δεν είναι αποδεκτό να το αφήσετε να περάσει απαρατήρητο.

Αν και είναι πάντα καλή ιδέα να αντιμετωπίσετε έναν υπάλληλο για την αργοπορία, μην προσπαθήσετε να το κάνετε μεγάλο θέμα. Είναι προτιμότερο να μιλήσετε στον εργαζόμενο ιδιαιτέρως. Δείχνει ότι ενδιαφέρεστε για το πρόβλημα και ότι είστε πρόθυμοι να προσπαθήσετε να το επιλύσετε. Είναι επίσης πιο παραγωγικό να μιλήσετε με τον εργαζόμενο παρά να τον απειλήσετε. Επιπλέον, θα μπορέσετε να κατανοήσετε το πρόβλημα που κρύβεται πίσω από την καθυστέρηση του εργαζομένου και να του δώσετε την ευκαιρία να το διορθώσει.

Η καλύτερη λύση είναι να συζητήσετε το θέμα κατ’ ιδίαν. Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται ως προφανής λύση, μπορεί να βοηθήσει τον εργαζόμενο να αντιμετωπίσει το ζήτημα κατ’ ιδίαν. Αυτό θα δείξει στον εργαζόμενο ότι νοιάζεστε γι’ αυτόν και ότι θέλετε να συνεργαστείτε μαζί του για να διορθώσετε τη συμπεριφορά του. Θα δείξετε επίσης στον εργαζόμενο ότι κατανοείτε τον λόγο της καθυστέρησής του. Ακόμα και αν ο εργαζόμενος είναι επίμονος, η συζήτηση μαζί του είναι ένας καλός τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

Όταν συναντάτε έναν εργαζόμενο που αργεί συστηματικά, είναι συχνά σημαντικό να αντιμετωπίσετε το ζήτημα ιδιαιτέρως. Εάν ο εργαζόμενος έχει ένα προσωπικό πρόβλημα που επηρεάζει την εργασία του, μπορείτε να προσπαθήσετε να βρείτε μια λύση. Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα παραδεχτεί ότι ανησυχεί πραγματικά. Ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε ανοιχτοί και κατανοείτε τους λόγους της καθυστέρησής τους.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί ένας εργαζόμενος αργεί συχνά. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να το καταλάβετε, η αργοπορία μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα μιας ολόκληρης ομάδας. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την απόδοση του εργαζομένου, σκεφτείτε να συζητήσετε την κατάσταση κατ’ ιδίαν. Μπορεί να είναι δύσκολο να παραδεχτείτε δημόσια το πρόβλημα και να κατηγορήσετε τον εργαζόμενο για τη συμπεριφορά του. Ωστόσο, μια σοβαρή περίπτωση μπορεί να δικαιολογεί πιο δραστικά μέτρα. Επομένως, είναι σημαντικό να παραμείνετε ήρεμοι και να αποφύγετε το θυμό.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις