Κατάλογος αδυναμιών συνέντευξης εργασίας

Κατάλογος αδυναμιών για μια συνέντευξη για δουλειά

Είναι σημαντικό να επιλέγετε προσεκτικά τις αδυναμίες σας και να τις αναδεικνύετε με θετικό τρόπο, αν είναι δυνατόν. Ο κατάλογος των αδυναμιών για μια συνέντευξη για δουλειά θα πρέπει να επικεντρώνεται σε μια δεξιότητα στην οποία είστε καλός. Συχνά δεν πρόκειται για δεξιότητες, αλλά για συνήθειες. Ιδανικά, θα πρέπει να επιλέξετε μια αδυναμία από τον κατάλογό σας που δεν είναι κρίσιμη για τη συνέντευξή σας. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε τους τρόπους με τους οποίους έχετε ξεπεράσει αυτή την αδυναμία, εάν είναι σχετικό.

Ο κατάλογος των αδυναμιών για μια συνέντευξη για δουλειά θα πρέπει να επικεντρώνεται σε μια δεξιότητα στην οποία είστε καλός. Συχνά δεν πρόκειται για δεξιότητες, αλλά για συνήθειες.

Διαφήμιση

Μια άλλη αδυναμία είναι να αγχώνεται όταν δεν τηρούνται οι προθεσμίες. Οι εργοδότες εκτιμούν τους ανθρώπους που εκτιμούν τις προθεσμίες και προσπαθούν να ολοκληρώνουν τα έργα εγκαίρως. Στον κατάλογο των αδυναμιών σας, επικεντρωθείτε στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσατε μια αδυναμία στο παρελθόν και στον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο μέλλον. Αν ντρέπεστε να μιλήσετε για τις αδυναμίες σας, φροντίστε να συμπεριλάβετε παραδείγματα των δυνατών σας σημείων. Θα πρέπει επίσης να καταστήσετε σαφές ότι το να ζητάτε βοήθεια είναι ένα πλεονέκτημα.

Για παράδειγμα, αν έχετε αδυναμία στην ομαδική εργασία, συμπεριλάβετε ένα παράδειγμα όταν χρειάστηκε να αναθέσετε μια εργασία σε άλλον υπάλληλο. Αυτό θα δείξει στην ομάδα πρόσληψης ότι κατανοείτε τη σημασία της ομαδικής εργασίας. Είναι σημαντικό να επισημάνετε τα δυνατά σας σημεία και τα σχέδιά σας για τη βελτίωση των αδυναμιών σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να βελτιώσετε τις αδυναμίες σας, συζητήστε τις με τον εργοδότη σας. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν θα φανείτε υπερβολικά αλαζόνας.

Είναι επίσης μια καλή στρατηγική να χρησιμοποιείτε τις αδυναμίες σας ως πηγή αυτοπεποίθησης. Εάν είστε ντροπαλός ή δεν έχετε αυτοπεποίθηση, είναι προτιμότερο να μοιραστείτε τα δυνατά σας σημεία με τον υπεύθυνο πρόσληψης παρά να κρατήσετε κρυφές τις αδυναμίες σας. Επιπλέον, είναι προτιμότερο να αναφέρετε τα δυνατά σας σημεία και να αποφεύγετε να αναφέρετε τις αδυναμίες σας.

Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις αδυναμίες σας όταν αναφέρετε αυτές τις αδυναμίες σε μια συνέντευξη για δουλειά. Είτε σχετίζονται με τις αδυναμίες σας, είναι ένα θετικό χαρακτηριστικό που δείχνει ότι είστε ομαδικός παίκτης. Η αδυναμία σας είναι μια ευκαιρία να δείξετε τις δυνατότητές σας. Αν δεν έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να το πείτε στη συνέντευξη, μπορεί να θεωρηθείτε αλαζονικός ή υποτιμημένος. Για παράδειγμα, αν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί να μην έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να μιλήσετε για τις αδυναμίες σας.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις