Ερωτήσεις και απαντήσεις σε συνεντεύξεις εργασίας

Ερωτήσεις και απαντήσεις σε συνεντεύξεις εργασίας

Εάν προετοιμαστείτε για τις ερωτήσεις και απαντήσεις σε συνεντεύξεις εργασίας, μπορείτε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στα παρακάτω παραδείγματα ερωτήσεων και απαντήσεων για συνέντευξη για δουλειά, μπορείτε να δείτε πώς ο στόχος είναι να δείξετε στον εργοδότη ότι έχετε κάνει τη δουλειά σας και ότι δεν κάνατε απλώς αίτηση για τη θέση εργασίας χωρίς να έχετε επαρκή γνώση γι’ αυτήν.

Βρείτε πιθανές απαντήσεις στα ερωτήματά σας ρωτώντας τον εαυτό σας:

Έχω κίνητρο;

Αν πηγαίνετε για συνέντευξη, να θυμάστε ότι πρέπει να έχετε κίνητρο για τη δουλειά! Ο εργοδότης θέλει να έχετε κίνητρα για την εργασία σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μιλήσετε εκτενώς για τα κίνητρά σας στη συνέντευξή σας. Ορισμένες σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε είναι οι εξής: Πώς εντοπίζετε τα προβλήματα ή τους τομείς για τους οποίους είστε πιο παθιασμένοι;

Έχω τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση εργασίας;

Αν υπάρχει κάτι στην αγγελία εργασίας που δεν ξέρετε πώς να κάνετε, σκεφτείτε το:

  • Πώς θα τα πήγαινα καλά στη συγκεκριμένη θέση;
  • Σε τι θα διαφέρω από κάποιον άλλο εργαζόμενο;
  • Σε τι πρέπει να βελτιωθώ;
  • Τι θα άλλαζα στον εαυτό μου που θα με έκανε καλύτερο υποψήφιο για τη θέση εργασίας;

Στόχος είναι να δώσει στον εργοδότη μια ιδέα για το πώς είστε και, ειδικότερα, σε ποιους τομείς θα μπορούσατε να διαπρέψετε καλύτερα.

Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μου;

Θα πρέπει να γνωρίζετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας σε σχέση με τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Απαντώντας σε αυτή την ερώτηση, θα είστε σε ισχυρή θέση να ανταγωνιστείτε τους άλλους υποψηφίους.

Πώς μπορείτε λοιπόν να βρείτε τις καλύτερες δυνατές απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις;

Κάντε στον εαυτό σας ερωτήσεις που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της συνέντευξής σας. Επιπλέον, θα πρέπει να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με την κενή θέση εργασίας και την εταιρεία στην οποία υποβάλλετε αίτηση. Όλα αυτά θα είναι χρήσιμα κατά την προετοιμασία των απαντήσεών σας στις ερωτήσεις του εργοδότη.

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση