Βιογραφικό σημείωμα τι να γράψω;

Βιογραφικό σημείωμα τι να γράψω;

Τι να γράψετε σε ένα βιογραφικό σημείωμα; Όταν γράφετε το βιογραφικό σας σημείωμα, θα πρέπει να το διατηρείτε σχετικό. Ένα καλό βιογραφικό σημείωμα δεν είναι μια λίστα με όλες τις προηγούμενες θέσεις εργασίας σας. Ένα επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα δεν πρέπει να απαριθμεί όλες τις θέσεις εργασίας που είχατε, αλλά μόνο εκείνες που είναι σχετικές με τη θέση για την οποία υποβάλλετε αίτηση.

Το βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να περιλαμβάνει τη σχετική εργασιακή εμπειρία και τις δεξιότητές σας.

Διαφήμιση

Κρατήστε το απλό

Το βιογραφικό σημείωμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μία σελίδα και δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 σελίδες. Μην αναφέρετε την ιστορία της ζωής σας, εκτός αν σχετίζεται άμεσα με τη θέση για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Θα πρέπει να είναι διαμορφωμένο με σαφείς και συνεπείς επικεφαλίδες ενοτήτων. Η γραμματοσειρά πρέπει να ξεχωρίζει χωρίς να αποσπά την προσοχή.

Θα πρέπει να διαβάζεται εύκολα

Το βιογραφικό σας σημείωμα θα πρέπει να είναι ευανάγνωστο και ευκολονόητο. Επιλέξτε μια γραμματοσειρά που δεν είναι serif και διαβάζεται εύκολα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα απλό και λογικό ύφος. Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε αναφορές. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε πολλές πληροφορίες, μπορείτε να κάνετε bullet points ή λίστες. Για να είναι ευανάγνωστο το βιογραφικό σας σημείωμα, κρατήστε το περιεχόμενό του συνοπτικό.

Στοιχεία επικοινωνίας

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας σημείωμα είναι τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε ο εργοδότης να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Αυτό θα πρέπει να βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας, οπότε βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνετε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την ταχυδρομική σας διεύθυνση. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε επαγγελματική γραμματοσειρά και στυλ, καθώς αυτό θα προσελκύσει την προσοχή του ατόμου που το διαβάζει.

Προσωπικό προφίλ

Ένα καλό βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα προσωπικό προφίλ που να αναδεικνύει τους επαγγελματικούς και επαγγελματικούς σας στόχους. Αυτή η σύντομη ενότητα δεν πρέπει να περιέχει ολόκληρη την ιστορία της ζωής σας. Μια σύντομη παράγραφος πέντε γραμμών είναι αρκετή. Φροντίστε όμως να τονίσετε τις βασικές σας ικανότητες για να κάνετε εντύπωση. Το προσωπικό σας προφίλ θα πρέπει να είναι σχετικό με τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλλετε αίτηση.

Μορφή

Εκτός από το περιεχόμενο και τη δομή, ένα βιογραφικό σημείωμα πρέπει επίσης να έχει συνεπή μορφή. Στο βιογραφικό σημείωμα δεν πρέπει να υπάρχει επανάληψη πληροφοριών. Θα πρέπει να περιέχει μόνο σχετικές πληροφορίες και να είναι σύμφωνη με τα πρότυπα του τομέα. Το περιεχόμενο και η δομή του βιογραφικού σας σημειώματος θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τα δυνατά σημεία και τις δεξιότητές σας. Για παράδειγμα, εάν υποβάλετε αίτηση για μια θέση διδασκαλίας, θα πρέπει να ξεκινήσετε με το τμήμα διδασκαλίας σας. Θα πρέπει να φροντίσετε να συμπεριλάβετε σχετικές λέξεις-κλειδιά και τίτλους.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις