Βιογραφικό σημείωμα και αίτηση το ίδιο;

Το βιογραφικό σημείωμα και η αίτηση είναι το ίδιο;

Τα βιογραφικά σημειώματα και οι αιτήσεις έχουν παρόμοια μορφή, αλλά μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Το βιογραφικό σημείωμα και η αίτηση είναι το ίδιο; Αυτό το άρθρο θα απαντήσει στο ερώτημα τι πρέπει να περιέχει το καθένα. Θα εξηγήσει επίσης τη διαφορά μεταξύ τους.

Ένα βιογραφικό σημείωμα κοιτάζει προς τα πίσω στο χρόνο, ενώ μια αίτηση κοιτάζει προς τα εμπρός και επικεντρώνεται στις δεξιότητες και την εμπειρία σας.

Διαφήμιση

Η διαφορά μεταξύ βιογραφικού σημειώματος και αίτησης:

CV

Το βιογραφικό σημείωμα είναι σίγουρα μια καλή πρώτη εντύπωση για έναν εργοδότη, και μια αίτηση είναι σημαντικό να ξεχωρίζει. Ωστόσο, τα δύο είναι πολύ διαφορετικά. Ο σκοπός ενός βιογραφικού σημειώματος είναι να κοιτάξει πίσω στο χρόνο, ενώ μια καλή αίτηση κοιτάζει μπροστά και επικεντρώνεται στις δεξιότητες, την εμπειρία και τις γνώσεις που απαιτούνται για την εν λόγω θέση εργασίας. Ως εκ τούτου, τα δύο αυτά προγράμματα θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται.

Το βιογραφικό σημείωμα είναι μεγαλύτερο και έχει διαφορετικό σκοπό και διάταξη. Θα πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομέρειες που αφορούν ειδικά τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Το βιογραφικό σημείωμα είναι μια περίληψη της εμπειρίας και της εκπαίδευσής σας. Συνήθως αποτελείται από μία ή δύο σελίδες και πρέπει να είναι προσαρμοσμένη σε μια συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Εφαρμογή

Μια εφαρμογή έχει περισσότερη προσωπικότητα. Μια αίτηση συχνά περιέχει μια προσωπική σύνδεση με την εταιρεία και δείχνει στον εργοδότη ότι ο υποψήφιος ταιριάζει στην εταιρεία. Μια αίτηση είναι πολύ πιο πειστική από ένα βιογραφικό σημείωμα. Ένα βιογραφικό σημείωμα μπορεί να είναι πολύ γενικό, οπότε μια αίτηση αναδεικνύει τη μοναδικότητά σας και τους λόγους για τους οποίους είστε το καλύτερο άτομο για τη θέση εργασίας. Θα ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Η αίτηση συμπληρώνει το βιογραφικό σημείωμα. Πρόκειται για μια σύντομη εισαγωγή στην εργασία και τα ενδιαφέροντά σας και τονίζει πώς ταιριάζετε απόλυτα στη θέση εργασίας. Αντίθετα, το βιογραφικό σημείωμα παρέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες στον εργοδότη και μια αίτηση μπορεί να βοηθήσει στη μετάδοση αυτών των ιδιοτήτων.

Εκτός από συμπληρωματική, η αίτηση πρέπει να λέει στον αναγνώστη τι έχετε να προσφέρετε στον εργοδότη. Το βιογραφικό σημείωμα παρέχει πολλές πληροφορίες στον εργοδότη, ενώ η αίτηση είναι ένα συνοπτικό, προσωπικό και επαγγελματικό έγγραφο. Στόχος μιας αίτησης είναι να πουλήσει τον αιτούντα. Μια καλογραμμένη αίτηση μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη θέση εργασίας που αναζητάτε.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις