Αδυναμίες της συνέντευξης εργασίας

Πώς να ξεπεράσετε τις αδυναμίες σας σε μια συνέντευξη για δουλειά

Όταν προετοιμάζεστε για μια συνέντευξη για δουλειά, να γνωρίζετε τις αδυναμίες σας. Είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί μπορεί να έχετε αυτές τις αδυναμίες. Η συνέντευξή σας για δουλειά είναι η πρώτη σας εντύπωση, οπότε είναι σημαντικό να κάνετε τη δουλειά σας και να γνωρίσετε τις προσδοκίες του συνεντευκτή σας. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα δυνατά σημεία του μελλοντικού σας εργοδότη και τι μπορείτε να κάνετε για να γίνετε ελκυστικοί στο νέο σας αφεντικό.

Σχεδόν κάθε αδυναμία που μπορεί να έχετε στις συνεντεύξεις εργασίας μπορεί να ξεπεραστεί.

Διαφήμιση

Αν έχετε αδυναμίες στις συνεντεύξεις για δουλειά, να μερικοί τρόποι για να τις ξεπεράσετε:

Έλλειψη αυτοπεποίθησης;

Αν δεν αισθάνεστε ότι έχετε τις ικανότητες να κάνετε μια συγκεκριμένη εργασία, οι πιθανότητες να πάρετε τη θέση είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Είτε πρόκειται για δουλειά μάρκετινγκ, είτε για δουλειά πωλήσεων, είτε για δουλειά γραφείου, η επικοινωνία είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της επαγγελματικής επιτυχίας. Αν δεν έχετε καλές επικοινωνιακές δεξιότητες, δεν θα φανείτε σίγουροι, καταρτισμένοι ή έτοιμοι για τη συνέντευξη για δουλειά. Δουλέψτε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες.

Ντρέπεστε ή δεν αισθάνεστε άνετα να κάνετε ερωτήσεις;

Μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες των ατόμων που αναζητούν εργασία είναι η απροθυμία να κάνουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας. Μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να είναι πολύ καλοί στο να απαντούν σε μια ερώτηση, αλλά απλά δεν τους αρέσει ο ήχος της όταν τους τίθεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραπάτημα όταν ο χρόνος πιέζεται κατά τη διάρκεια της ίδιας της συνέντευξης. Ποιοι είναι λοιπόν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα; Δοκιμάστε να εξασκηθείτε στις απαντήσεις σας στις συνεντεύξεις μπροστά σε έναν καθρέφτη ή κάντε μερικές συνεντεύξεις εξάσκησης.

Έχετε άγχος πριν από μια συνάντηση;

Η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα για να ξεπεράσετε τις αδυναμίες σας στη συνέντευξη για δουλειά. Δεν πειράζει να αισθάνεστε πεταλούδες μερικές φορές. Αλλά αν πιάνετε τον εαυτό σας να αγχώνεται ακόμη και πριν από μια συνέντευξη, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μπορεί να μην έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση, οπότε δεν θα ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε. Το πιο σημαντικό είναι να το ξεπεράσετε και να το ξεπεράσετε.

Είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας;

Πολλοί άνθρωποι που παίρνουν συνέντευξη για μια θέση εργασίας είναι ανέντιμοι σχετικά με τις δεξιότητες και τις αδυναμίες τους. Προσποιούνται ότι είναι καλοί σε κάτι που δεν είναι και κρύβουν τις πραγματικές τους ικανότητες και αδυναμίες. Αν δεν είστε ειλικρινείς σχετικά με τις αδυναμίες σας στη συνέντευξη για δουλειά, δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να σας ανακαλύψει ο συνεντευξιαζόμενος και να καταστρέψει τις πιθανότητές σας.

Τα καλά νέα είναι ότι σχεδόν κάθε αδυναμία που μπορεί να έχετε στις συνεντεύξεις εργασίας μπορεί να ξεπεραστεί. Το σημαντικό είναι να ξέρετε τι να κάνετε και πώς να το κάνετε.

Το πιο σημαντικό είναι να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις αδυναμίες και τα δυνατά σας σημεία. Επικεντρωθείτε σε αυτό που μπορείτε να συνεισφέρετε και όχι σε αυτό που δεν έχετε. Θυμηθείτε επίσης να επικεντρωθείτε στα ισχυρά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας σε σχέση με τα αδύναμα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας. Η αυτογνωσία είναι σημαντική όταν πρόκειται να ξεπεράσετε τις αδυναμίες και τα δυνατά σας σημεία. Όταν είστε δυνατοί, αυθεντικοί και επικεντρωμένοι στα δυνατά σας σημεία, οι αδυναμίες σας θα φαίνονται λιγότερο και θα φαίνεστε πιο ειλικρινείς και τίμιοι.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις