Αίτηση εργασίας ποιος είμαι

Πώς να περιγράψετε “ποιος είμαι” σε μια αίτηση

Για να γράψετε μια επιτυχημένη περιγραφή αίτησης, πρέπει να κατανοήσετε τις ιδιότητες που αναζητούν οι εργοδότες σε έναν υποψήφιο. Οι εργοδότες αναζητούν άτομα με καλές επικοινωνιακές δεξιότητες, τα οποία είναι αυτενεργά και επιλύουν προβλήματα. Όταν απαντάτε στο ερώτημα πώς να περιγράψετε ποιος είμαι σε μια αίτηση, είναι σημαντικό να επιλέξετε τις σωστές λέξεις και να τις χρησιμοποιήσετε σωστά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, και ένας κατάλογος χαρακτηριστικών δεν είναι μια καλή αρχή. Αντίθετα, θα πρέπει να τονίσετε συγκεκριμένα προσόντα που περιγράφονται στην αγγελία εργασίας και να επικεντρωθείτε σε μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα για να καταδείξετε τις ικανότητές σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει την περιγραφή της θέσης εργασίας και ότι την αντιστοιχίζετε με τα δικά σας προσωπικά χαρακτηριστικά.

Οι εργοδότες αναζητούν καλά προσόντα και αυτό σημαίνει ότι θέλουν να προσλαμβάνουν άτομα που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις δεξιότητες.

Διαφήμιση

Όταν γράφετε για τον εαυτό σας σε μια αίτηση, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των λεπτομερειών που μοιράζεστε. Αντί να περιγράφετε τον εαυτό σας με γενικούς όρους, χρησιμοποιήστε λέξεις που αναδεικνύουν συγκεκριμένα γνωρίσματα ή χαρακτηριστικά που σας κάνουν μοναδικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από τρεις λέξεις, αλλά κρατήστε το σύντομο και εστιασμένο.

Ένα καλό παράδειγμα είναι να τονίσετε τις διαπροσωπικές σας δεξιότητες. Εάν η θέση εργασίας για την οποία υποβάλλετε αίτηση απαιτεί καλές κοινωνικές δεξιότητες, χρησιμοποιήστε λέξεις όπως “φιλικός”, “προσιτός” ή “προσανατολισμένος στον πελάτη” για να περιγράψετε τις ιδιότητές σας. Θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση κλισέ εκφράσεων. Αντ’ αυτού, δώστε έμφαση στις διαπροσωπικές σας δεξιότητες επικοινωνίας, όπως η ακρόαση, η ενσυναίσθηση και η επίλυση προβλημάτων. Μπορείτε να αναφέρετε τις δεξιότητές σας στην ενότητα δεξιότητες της αίτησής σας.

Οι εργοδότες αναζητούν καλά προσόντα και αυτό σημαίνει ότι θέλουν να προσλαμβάνουν άτομα που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις δεξιότητες. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σύντομες προτάσεις και θετικά επίθετα όπως “εργατικός”. Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από τρεις λέξεις, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε παραδείγματα των ιδιοτήτων σας. Εάν δεν διαθέτετε αυτά τα προσόντα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε παραδείγματα για το πώς τα έχετε χρησιμοποιήσει.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις