Άγχος συνέντευξης εργασίας

Απλά βήματα για να ξεπεράσετε το άγχος και το στρες σε μια συνέντευξη για δουλειά!

Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν σε μια συνέντευξη για δουλειά με ένα τρομακτικό άγχος. Αυτό συχνά οφείλεται στις ερωτήσεις που τους υποβάλλονται. Οι περισσότεροι υποψήφιοι για εργασία έχουν ελάχιστη ή καθόλου ιδέα για το τι αφορούν αυτές οι ερωτήσεις και οι περισσότεροι δεν έχουν καν απαντήσεις. Οι συνεντεύξεις για δουλειά προκαλούν πολύ άγχος στο άτομο και για όσους έχουν άγχος για τη συνέντευξη, αυτό μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για το αν θα πάρουν ή όχι την προσφορά που τους δίνεται. Εάν αισθάνεστε άγχος πριν από τις συνεντεύξεις για δουλειά, θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένους τρόπους για να καταπολεμήσετε τους φόβους σας.

Μόλις μάθετε γιατί αισθάνεστε νευρικοί πριν από μια συνέντευξη για δουλειά, μπορείτε να προσπαθήσετε να εξαλείψετε τις αρνητικές σκέψεις σχετικά με το θέμα.

Διαφήμιση

1 βήμα κατά του άγχους για τη συνέντευξη για δουλειά

Ο πρώτος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το άγχος στις συνεντεύξεις για δουλειά είναι να μάθετε τις σωστές τεχνικές αναπνοής. Οι συνεντευκτές είναι εκπαιδευμένοι να κάνουν ερωτήσεις με τρόπο που να τους κάνει να αισθάνονται άνετα. Όταν ένα άτομο έχει μια καλή τεχνική αναπνοής, θα είναι σε θέση να χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό του πριν ξεκινήσει τη συνέντευξη. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι τους βοηθάει να νιώθουν χαλαροί όταν κάνουν την άσκηση “ένα-δύο-τρία” παίρνοντας βαθιές αναπνοές.

2 βήματα κατά του άγχους της συνέντευξης εργασίας

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να καταπολεμήσετε το άγχος πριν από τη συνέντευξη είναι να προετοιμαστείτε διανοητικά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες ερωτήσεις θα σας κάνουν, ώστε να είστε προετοιμασμένοι ψυχικά. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να είσαι νευρικός σημαίνει ένα πράγμα, αλλά μπορεί να σημαίνει εντελώς διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Αν ξέρετε ότι πρόκειται να σας κάνουν μια ερώτηση, το πιθανότερο είναι ότι θα νιώσετε εξαιρετικά νευρικοί, αλλά όλοι τείνουν να γίνονται νευρικοί σε ορισμένες καταστάσεις. Πρέπει να μάθετε πώς να ελέγχετε και να αποφεύγετε να είστε νευρικοί κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας.

Άλλο σοφό

Μπορείτε επίσης να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε γιατί είστε τόσο νευρικοί πριν από μια συνέντευξη για δουλειά. Μερικές φορές ένα άτομο είναι τόσο νευρικό εξαιτίας αποτυχιών του παρελθόντος. Άλλοι μπορεί να αγχωθούν επειδή δεν ξέρουν πώς να απαντήσουν σε μια ερώτηση. Αυτού του είδους οι ερωτήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με επιτυχία αν γνωρίζετε γιατί είστε τόσο ανήσυχοι. Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε εύκολα να ξεπεράσετε το άγχος σας πριν από μια συνέντευξη για δουλειά.

Μόλις μάθετε γιατί αισθάνεστε άγχος πριν από μια συνέντευξη για δουλειά, μπορείτε να προσπαθήσετε να εξαλείψετε τις αρνητικές σκέψεις σχετικά με το θέμα. Οι αρνητικές σκέψεις σας κάνουν μόνο πιο νευρικούς και μπορεί να σας κάνουν να παγώσετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Πρέπει να επικεντρωθείτε στα θετικά και να προσπαθήσετε να εξαλείψετε τις αρνητικές σκέψεις σχετικά με την ευκαιρία. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκομίσετε μια θετική εντύπωση για την εταιρεία και θα σας κάνει να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν μιλάτε στον υπεύθυνο της συνέντευξης.

Ένας άλλος καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε τη νευρικότητα και το άγχος είναι να χρησιμοποιήσετε το διαλογισμό της προσοχής. Η ενσυνειδητότητα σας επιτρέπει να εστιάσετε στην παρούσα στιγμή και σας επιτρέπει να συνειδητοποιήσετε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα σας. Μαθαίνοντας να εξασκείτε την ενσυνειδητότητα ενώ προετοιμάζεστε για μια συνέντευξη για δουλειά, θα διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε πιο χαλαροί και σίγουροι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης και ίσως να είστε ακόμη σε θέση να αποφύγετε τυχόν αμήχανες ή άβολες ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνει ο συνεντευξιαζόμενος.

Μπορείτε να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας και την ευκαιρία, κάνοντας ασκήσεις ενσυνειδητότητας. Αυτά θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων και των επιπέδων άγχους σας, τα οποία με τη σειρά τους θα σας επιτρέψουν να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος σας για τη συνέντευξη εργασίας.

Διαφήμιση

  • Μοιραστείτε αυτή τη θέση

Σχετικό Θέσεις